Česta pitanja

Česta postavljana pitanja o indigo djeci

Tko su indigo djeca?

Indigo djeca predstavljaju utjelovljenje onoga što je čovječanstvo gotovo zaboravilo. Svijest o našoj istinskoj prirodi, svijest o Izvoru utjelovljena je u novim generacijama ogromnog broja djece. Slobodno možemo reći da su nosioci „Kristove svijesti“ kako god to pretenciozno zvučalo. Preko ove djece mistično i ezoterično uvodi se u svakodnevnu praksu kao jednostavnost, jasnoća i spontanost u uravnoteženju pojedinaca.Indigovci posreduju izuzetnu mudrost i cjelovitost u skladu sa najvišim dobrom.Posjeduju jedinstveni sklop ponašanja i psiholoških osobina koje do sada nisu viđene.Registriraju osjećajne, fizičke i psihičke signale izuzetno visokih frekvencija. Mogla bih to pojasniti kao sposobnost detekcije svega skrivenog, potisnutog, isčitavanja skrivenih namjera i snažna inticija.Čovječanstvo se do njih koristilo sa vrlo malim dijelom sveukupnog potencijala – kažu oko 5-7% mozga i isto toliko DNK.Gotovo smo zaboravili kako pristupiti našoj savršenoj anteni i odašiljaču, našoj DNK. Indigovci su živi primjeri genetske revolucije. Umjesto da komuniciraju na linearan način (a znamo da ono što zovemo vrijeme nije linearno..),u njihovoj DNK uspostavljaju se novi obrasci električnih odnosa, veliki broj djece počeo se prisjećati mnogočega i postaju višedimenzionalno svjesni. Svjesni su da su svjesni. Opisat ću čovjeka kao radioprijemnika sa ograničenim rasponom frekvencija. Dolaskom nove djece radiopriemnici će biti zamjenjeni novim, sofisticiranim, sa neograničenim rasponom frekvencija. Njihove antene primaju informacije iz jedinstvenog polja svijesti, informacije iz dubokog svemira. Neka djeca imaju probleme zbog nemogućnosti da u ovom informacijski prezasićenom svijetu izdvajaju suvišne informacije. To je kao da imate radio koji je podešen na sve radio-postaje odjednom. Možemo im pomagati ako počnemo razumijevati neke gotovo zaboravljene istine o nama. Jedna od najvećih istina koju ova djeca bez sumnje znaju je, da smo svi JEDNO. Mi smo dio cjeline koja je veća od bilo koga od nas individualno. Ova duboka mudrost unosi promjene u obitelji i ponekad iz temelja mijenja uvjerenja i stavove. Preko njih svijest mnogih pojediaca doživljava promjenu i transformaciju, od pojedinačne prema kolektivnoj, općoj svijesti. Djelovanje mnogih pojedinaca širi se od osobne dobrobiti prema dobrobiti cjeline. Tko sam,što je moj zadatak, što mi je činiti u ovom svijetu? Ovakva pitanja dolaze sa ovom djecom. Istinu trebamo probuditi u svakome od nas.

Kako prepoznati indigo dijete?

Lepeza onih koje u pravilu prepozajemo kao „indigo“ pokriva one „boje“ koje možemo zvati- emotivno duhovne boje. Boje označavaju dominantnu boju aure koju ima osoba. Plave, ljubičaste, lavanda, indigo, kristalni. Sve ćemo zasada nazvati „indigovcima“ kako bi pojednostavili razumijevanje.Indigo i kristalni su generacije koje su doslovno donijele buđenje u vremenu kome svjedočimo, oni su oni koji titraju najvišim frekvencijama i čija je osjetljivost specifična. Pojasnit ću pojednostavljeno pojam frekvencija. Osobe koje su u stanju nejasnoće i osjećaja odvojenosti od drugih, ugroženosti i osude titraju nižm frekvencijama. U visokim frekvencijama su oni kojima je cjelovitost bliska, sveta, povezanost sa svime duboka istina.Neku djecu mogli bi zbog nekih specifičnosti nazvati „zvjezdanom“, mnogi su neke prijelazne generacije i sve u svemu, skladištenje u pretince i etiketiranje je nepotrebno pa nek nam posluži kao proširenje jezičnog fonda u opisu novih pojavnosti i specifičnosti u ponašanju novih generacija. Osobe koje su i same osjećale poteškoće u svijetu „neosjetljivih“ lako prepoznaju ovu vrstu darovitosti. Njima je sve neobično, blisko. Onaj tko nije ugasio u sebi iskru dječje čistoće i osjetljivosti lako prepoznaje sebi slične. Oni koji su se poistovjetili sa materijalnim, koje je porobila gramzljivost i strah koga nisu niti svjesni, oni koji su njime tako iskontrolirani da svoju kontrolu u odnosu, svoje uvjetovanje odnosa nemogu niti pod povećalom vidjeti, oni nemogu prepoznati indigovca niti onda kad im je vlastito dijete i kad je šteta vidljiva i evidentna. Ako komunikacija u najširem smislu u odnosu sa potencijalnim indigovcem zapinje, ne teče, ako neznate kako dalje s djetetom, bit će da je potebno „podešavanje vida“ na indigo frekvenciju. Vrlo vjerojatno je riječ o nekom „indigovcu“. Takvi su pred četrdesetak godina bili manjina, često viđeni kao čudaci, danas su većina i kažu mi najčešće „drugačiji je“. Dakle, lozinka „drugačiji“ poprilično je dobar znak raspoznavanja.

Kako se vidi boja aure?

Kako koristimo samo mali dio našeg potencijala, tako možemo uobičajeno vidjeti ograničeni dio spektra boja. Rijetke osobe koje su sačuvale svoju visokoosjetilnu percepciju karakterističnu za tek rođeno dijete i ranu dob, mogu vidjeti auru pod određenim uvjetima, najčešće bez namjere, potpuno spontano. Što je osoba neopterećenija svakodnevnicom, to je viđenje učestalije i lakše.Aparat za snimanje postoji u svijetu, cijena mu je prilično visoka. Smatram da je mudro ne zadržavati se previše na analizi boja kako ne bi zanemarivali puno važnije područje, pitanje harmonije i uravnoteženja svakoga od nas.

Što kažete na mišljenja ponekih znanstvenika koji tvrde da to nisu djeca sa sposobnostima?

Nažalost, službena je znanost najvećim dijelom ograničena pokazateljima koje mogu registrirati instrumenti ili isto tako ograničeni testovi. Iz tog objektivnog, isključuje se subjektivno. Znanost vidljivo smatra stvarnim a nevidljivo nestvarnim. Fižičko je stvarno, emocije su iz znanstvenog isključene. Dok got je znanost odvojena od duhovnog, dok got znanosti ne pridružimo osobe čije tijelo funkcionira kao fino uštimani instrument, kao detektor, znanstvenici će zastupati stav odbacivanja i negiranja.Ako je nešto neobjašnjivo jednoj osobi, desetinama, stotinama, nije lako prihvatiti tvrdnje onih koji su u manjini. Nažalost, većina se još uvijek skriva iza postavljenih dijagnoza. Politika farmaceutskih korporacija je zasigurno zadovoljna kad je poremećaja sve više. Nije li ova veza potpuno logična? O ovome svjedoče roditelji na putu traženja pomoći za svoju djecu. Zbog rigidnosti sustava i još uvijek ograničenih stavova, jedan dio ove djece ima neke psihološke probleme. Često im se dijagnosticira ADD ili ADHD,hiperaktivni poremećaj uz pomanjkanje pažnje. Dakako, nisu sva djeca s ADHD-om indigo djeca, ali je u svakom slučaju površan pristup razlog liječenja lijekovima koji uvode ponašanje u šablonu, otupljuje najosjetljiviji i najdragocjeniji do osobnosti djeteta. Poprilično je prijeteće za „establišment“ jasnoća s kojom dolaze ova djeca. Možda je sve skupa moguće pomiriti i doći do konsenzusa? Pa o nama se radi. Sigurna sam da je moguće kroz novi pristup životu, kroz holistički pristup koji tijelo promatra kao cjelinu u cjelini, sve u uzajmoj međupovezanosti. Sve se više približavaju ortodoksna medicina i holistički pristup. U tome je naša budućnost. Budućnost znanosti leži u istraživanju ljudskog energetskog polja. Uskoro će se poremećaji promatrati u novom svjetlu kao neravnoteža, stanje koje se korigira promjenom stavova, uvjerenja i konačno, harmoničnim posredovanjem polja osobe koja je u ravnoteži.

Koja je svrha indigo djece na zemlji?

Jednostavna i složena im je uloga. Zadire u svaku poru našeg života. Oni će nam poslužiti kao most u nadolazećim promjenama, u prelasku iz starog u novi svijet.Iz nižeg poretka stvarnosti i patnje ulazimo u viši poredak stvarnosti i područja novih mogućnosti. Postajemo svjesni izbora, važnosti ispravnog djelovanja. Za ispravno djelovanje nije potrebna napuhana hrabrost, potrebna je samo jasnoća. Ako budemo obraćali pažnju na njih i ono što nam posreduju, shvatit ćemo kako možemo promijeniti smjer kojim se krećemo, budućnost svijeta s puta lakog uništenja možemo zajedničkim djelovanjem usmjeriti prema mnogo naprednijoj stvarnosti orjentiranoj na dobrobit svih. Stara paradigma silazi sa pozornice zahvaljujući svijesti koja se ubrzano mijenja. Zahvaljujući posredovanju gotovo zaboravljenog znanja shvatit ćemo da je mir naše prirodno stanje, da on dolazi iz jasnoće i da ne postoji moćnija sila. Naučit ćemo ući u to stanje u kome je ključ za izlaz iz svake krize. Krivica i žrtva, ključni su pojmovi koje ćemo izbaciti iz riječnika. Zamijenit će ih nada, suosjećanje i bezuvjetni odnosi, povjerenje i bezuvjetna ljubav. Svrha indigovaca je posredovanje ovih istina do stvaranja jedinstvenog polja svijesti koje će donijeti evolucijski skok o kome do sada nismo znali niti sanjati. Ulazimo u završnicu velikog ubrzanja, promjena zemljinog magnetnog polja i frekvencije. Moramo zajednički zatitrati višim frekvencijama kako bi se uskladili sa rastućom frekvencijom srčanog ritma zemlje. Ovo je vrijeme sanjanja u kome pojedinci doslovno kroz san uviđaju što treba osvijetliti u svakodnevnom životu. Njihova svrha postaje im jasnija. Sve smo bliže vratima koja ćemo otvoriti.

Koje su njihove sposobnosti i obilježja?

Postoje dokazi da su današnja djeca mentalno bolje opremljena, s njima se događa nešto univerzalno, i škole ih ne uspijevaju pripremiti za važne životne zadaće jer nisu u stanju s njima držati korak.

Ovo bi mogla biti neka od obilježja koja opisuju njih:

 • visoka osjetljivost
 • višak energije
 • lako im biva dosadno- čini se kao danemaju koncentracije
 • potrebne su im emocionalno stabilne i sigurne odrasle osobe u blizini
 • ako nema demokratske usmjerenosti odupirat će se autoritetu
 • imaju omiljene načine učenja, osobito obzirom na čitanje i matematiku
 • mogu se lako frustrirati jer imaju velike ideje, ali im nedostaju resursi i ljudi koji im mogu pomoći u njihovom ostvarenju
 • uče sa istraživačke razine, opiru se pamćenju činjenica napamet i ulozi da budu samo slušatelji u nastavi
 • Ne mogu sjediti mirno osim ako im nešto svojim smislom zaokupi pažnju
 • Suosjećajni su, muče ih razni strahovi zbog suludosti svijeta u kome jesu

Ako rano dožive neuspjeh mogu razviti otpor i trajnije blokade u pronalaženju smisla u onome što bi trebali raditiDakle, ova darovita djeca mogu se povući u sebe ako se osjećaju ugrožena ili otuđena, mogu „žrtvovati“ svoju kreativnost da bi „pripadali“ i ne smetali. Tada su spremni i nestati sa lica zemlje jer duboko osjećaju da su ipak zalutali i da im ovdje nije mjesto. Mnoga djeca su prirodni filozofi koji razmišljaju o značenju života i kako da spase planet. Mnoga istovremano pokazuju visok IQ, ali često i „zamrznutu“ kreativnost..

U kojim godinama se prepozna indigo dijete?

Oni koji su prepoznati u ranoj dobi imaju veće šanse da sačuvaju i razviju svoj potencijal. Nažalost, putem odrastanja, izgubilo se mnogo djece, sada već odraslih ljudi, indigovaca koji su morali bez informacija koje su nam danas dostupne, braniti svoju osjetljivost. U prirodnom procesu „buđenja“ u dobi oko 28. god veliki broj pojedinaca je zaglavio i izgubio se. Mnogi su doslovno „pregorili“ u socijaloj tuposti i licemjernoj osjetljivosti. Sve veći broj osviještenih roditelja izvještava o svojim ranim uvidima i prepoznavanju svoje djece. Detaljnije o karakteristikama indigo djece

Koje godine su se počela rađati indigo, a koje kristalna djeca?

Indigo djeca su se učestalije počela rađati posljednjih 50 godina. Mnogi autori tvrde da od 1996.god. na ovamo je 95% rođene djece indigo.Krajem 80-ih uz gromoglasnu tutnjavu materijalizma, došlo je istovremeno do snažnog traženja smisla i traženja načina kako pridonijeti stvaranju blagostanja u svijetu. To je početak duhovne renesanse. 1995.je godina značajnog duhovnog buđenja. Sve veći broj indigovaca do tada je utirao put i pripremio čovječanstvo za još finije frekvencije. To je neko vrijeme rađanja kristalne djece u sve većem broju. Ova, 2008.god. godina je kad su rođeni indigovci zadnje, pete generacije (svaka generacija je unutar raspona od deset godina). Ovo bi mogla prema tvrdnjama Lorri Jonson mogla biti posljednja generacija čistih indigovaca. Ova će generacija imati velike probleme u prilagodbi okruženju, pa su povlačenja od vanjskog svijeta kod njih učestalija. Određeni broj njih posjeduju ekstremnu ranjivost i senzibilnost, prerano razvijaju kristalna tj.oktarin obilježja. Naša potpora u pronalaženju oslonca unutar sebe, za sve njih je presudna.

Kristalna djeca? (Koja su njihova obilježja)?

 • iznimno su krhka, često se razbole od bolesti koju nije moguće identficirati
 • nekima je rano dijagnosticiran ADHD ili autizam
 • mogu vidjeti i komuniciraju s eteričkim bićima kao što su anđeli, učitelji, ‘izvanzemaljci’
 • često će govoriti o „posjetiteljima“ i nevidljivim prijateljima na vrlo osobnoj razini
 • često se sjećaju prošlih života ili iskustava između života, odabira budućih roditelja i sl.
 • svjesni su svoje svrhe u životu
 • svjesna su interaktivne dinamike među ljudima, vide energiju kako “teče”
 • snažna i duboko ranjiva, trebaju puno odmora za obnavljanje od izloženosti doživljajima
 • visoko empatična i osjetjiva na patnju ljudi i svijeta u cjelini
 • ne mogu pojmiti ljudsku nesposobnost da osjete druge kao samoga sebe
 • tranzicija, prijelaz iz indiga u kristalnu energiju u odrasloj dobi,dio je procesa koji može biti izrazito bolan, mijenja život iz temelja i donosi darove za dobrobit svih.
  Više o obilježjima Kristalne djece

Da li znate za koji slučaj indigo i kristalnog djeteta u Hrvatskoj?

„Slučajeve“ potvrđuje more pisama što roditelja što samih odraslijih „indigovaca“. U proteklih desetak godina osobno sam se susrela sa velikim brojem „djece“. Od onih koji su donosili najneobičnije „priče“ spomenut ću samo neke.

 • Devetogodišnju djevojčicu (M.M.) koja nepogrešivo zna neke događaje prije nego li su se desili, događaje koji su se desili vezano za neke osobe koje susreće prvi put. Ona nepogrešivo vidi kroz špil dječjih karata a ostali eksperimenti obitelji otkrili su mnogo toga. Do informacija koje sam im dala bili su uistinu prestrašeni i zbunjeni.
 • Devetogodišnja (T.S.) često razgovara sa nevidljivim prijateljima, mami prenosi poruke pokojne bake koja preko nje tješi mamu i objašnjava nešto što za života nije uspjela reći.
 • Petogodišnji (N.T) se prisjeća nekih prošlih života do zapanjujućih detalja.
 • Devetogodišnji (D.B) mi je u povjerenju izrazio čuđenje zbog ograničenja u kojima žive ljudi na zemlji. Prisjeća se, opisuje u detalje, crta na moju molbu položaj planeta na kome je on prije živio, govori o hijerarhiji u vođenju planeta i mnogim dr.detaljima.
 • Petogodišnja (S.M) do dolaska k meni nije mogla ovladavati svojom kristalnom preosjetljivosti na bol drugih ljudi. Sobom je povela i mamu i mladu baku kako bi im pomogla. Njeno razumjevanje bilo je trenutačno i povezano s olakšanjem da više nisu sami, da to u čemu je ona netko savršeno dobro pozna.

Postoje li dokazi o indigo i kristalnoj djeci?

Dokazi su brojni,donose ih svjetski psihometričari, sociolozi, razvojni psiholozi, psihijatri i vrijedni pripadnici nove struje neuroznanosti, ali ne kod nas već u svijetu- psihoneuroimunologije. Kvantna fizika daje sve više informacija kojima se mogu objasniti izuzetne sposobnosti ove djece. Pojmovi kao što su: harmonična indukcija, morfogenetska rezonanca i sl. dio su sofisticiranog riječnika koji objašnava energiju polja svih živih bića i svih potencijala čovjeka.Iskustvo mi pokazuje da je još uvijek velikom broju djece uskraćena potvrda njihovih zadivljujućih otkrića. Roditelji imaju strah zbog osjećaja da im dijete izlazi iz postojećih okvira a alternativnih rješenja još uvijek je premalo ili ih nema. O svom iskustvu povremeno čujem svjedočenja prosvetnih radnika koji bez dovoljno informacija i osobnih spoznaja još uvijek u javnosti šute čuvajućise od onih kojima treba malo više vremena ikoji postaju svjesni da negiranjem nemogu zaustaviti promjenu koja kuca na vrata ovog vremena.