Indigo svijest

Oblikovati svoj životu skladu s najsuptilnijim i neopipljivim iskustvima, pretpostavljate ,pravo je umijeće. Svijest svakog pojedinca dotiče druge pojedince, te ih zbunjuje ili potiče na rast. Zbir sveukupne svijesti svih živih i “neživih” bića tvori jedinstveno Polje svijesti.

Svijest je jedna, jedinstvena, nedjeljiva. Kroz pojedinačnu svijest, iskustveno se krećemo prema više jasnoće, prema jedinstvenoj svijesti.

Naši stavovi, naša su uvjerenja, najčešće proizišla iz niza naučenih vjerovanja koja su na nas prenosili dok smo bili djeca. Dok smo bili djeca, brzo smo od odraslih usvajali stav kako ne treba biti iskren i otvoren, jer to bi moglo biti loše po nas. Logičan zaključak koji je takav stav polučio je da svemir, kao najšira zajednica ne podržava istinu.

Ovo je tek jedna u nizu laži i iskrivljenja koja smo ugrađivali u svoj život. Temeljem toga, sklopili smo nizove „negativnih ugovora“ u odnosima i prouzročili duboki osjećaj nelagode u našem tijelu. Bol koju tjeskobno i nejasno osjećamo kao nezadovoljstvo i neispunjenost, drži nas u začaranim krugovima uvjetovanja, na svim razinama.

Nerazumijevanje odnosa na dubljoj, energetskoj razini drži nas u osjećaju odvojenosti, ljutnje, ugroženosti i učinjene nam nepravde. Međuljudski odnosi koji su zatrovani nepovjerenjem, odražavaju lažna uvjerenja. Lažna uvjerenja drže pojedince unutar niže perspektive u kojoj prečesto žive u netrpeljivosti i ogorčenju, te neminovno ulaze u različite poremećaje i oboljenja.

Najomiljeniji strahovi unutar niže perspektive su:

  • strah od napuštanja
  • strah od gladi i siromaštva
  • strah od bolesti
  • strah od rata
  • strah od smrti
  • strah od promjene

Svijest koja percipira život iz niže perspektive vrti se u krugu osobnih potreba i osobnih kriza. Nazvat ćemo ju SOCIJALNA svijest. Ona je istovremeno ograničena u mnogočemu i nije u mogućnosti dokučiti cjelovito rješenje svojih kriza, kriza u kojima se nalazi druga osoba, a niti zajednica u cjelini.

Postojeći sustav „vrijednosti“ stavlja ljude u poziciju očajnih i ogorčenih kritičara stvarnosti, mora letargičnih promatrača i onih što sipaju sol na rane. Oni se „bore“ protiv nasilja, protiv kriminala, protiv droge… Nasilje raste, osjećaj nesigurnosti raste, ljudska nesreća raste…. Kotač sve brže vrti i postavlja se pitanje što i kako bi ga moglo zaustaviti. Možemo li odabrati vožnju u nekim drugim kolima.

Vozi li tramvaj nade, povjerenja i sigurnosti u vašem gradu. Neuravnoteženo ponašanje naše djece samo je naš zajednički odraz. Koliko smo svjesni što oni zapravo trebaju od nas.

Zahvaljujući pojedincima koji su se „iskopali“ iz niže perspektive unutar ograničenosti socijalne svijesti, možemo se nadati da budućnost nudi „ključeve“ za prolazak kroz barijere, poteškoće, narušene odnose…Osvjetljavanje perspektive u kojoj smo se kolektivno zaglavili traži nove, malo jače baterije, neku novu svijest.

Osvjetljavanje omogućuje jasnije viđenje, jasnije viđenje manje otpora, manje otpora vodi u promjenu… Promjena je život pojedinca koji je usklađeniji sa emocionalnom, mentalnom i fizičkom sveukupnošću, ma što to u ovom trenutku vama značilo.

SVIJEST koja je prošla transformaciju kroz bolna iskustva oslobodila je svoje stvaralačke energije i jasno osjeća nesklad u osobnom kontaktu. Osjeća blokiranost energije, bilo na emocionalnoj, mentalnoj, fizičkoj ili duhovnoj razini. Dakle, pojedinci koji su nosioci neke nove, možda malo teže razumljive kvalitete energije, nosioci su svijesti koju bi u skladu sa rječnikom intuitivno-energetske dijagnostike mogli nazvati INDIGO SVIJEST.

Nešto mistično i nepoznato što se vezivalo uz neke pojedince kroz povijest, u vremenu u kome smo sada moglo bi biti uklonjeno zahvaljujući i znanstvenom aspektu koji objašnjava ovo područje suodnosa duha i tijela. Možda ćete takve osobe „osjetiti“ kao neobične, neposredne, blage a snažne, nenametljive a zaigrane, neobično mentalno „opremljene“, darovite na više područja, neobične životne lakoće, snažne intuicije, ozbiljne i duboke oko važnih tema, emocionalno stabilne, neobično vitalne i spontane…

Kroz razumijevanje svih različitosti i njihove povezanosti, INDIGO SVIJEST je izlaskom iz labirinta unutrašnjih ograničenja, izašla i iz svih „sustava kontroliranih odnosa“. To je svijest transformirana iz pojedinačne u opću, koja svako djelovanje na pojedinačnoj razini jednako moćnim osjeća na općoj, kolektivnoj tj. globalnoj razini.

INDIGO SVJEST pojedinca usklađuje svoju frekvenciju sa IZVOROM, živi unutar više jasnoće, višim frekvencijama i samim time ima sposobnosti „primati“ značajne informacije iz jedinstvenog Polja svijesti. Živjeti unutar viših frekvencija zahtjevan je „posao“ koji treba godine kako bi se tijelo uravnotežilo i moglo funkcionirati u složenom energetskom svijetu svakidašnjice. Tek tada počinje suptilan „rad“ kroz prijenos energije samom indukcijom polja.

Liječenje polaganjem ruku, jedan je od postupaka koji ćemo prirodno prihvaćati kad se stvori dovoljno povjerenja u one koji ga zasluže. Svjesni pojedinci, svoje mjesto će pronaći u pružanju pomoći osjetljivim, bilo djeci ili odraslima čije je izlaženje je iz samo blokade značajan proces za ozdravljenje obiteljske i šire zajednice.

INDIGO SVIJEST bi značilo prirodno, spontano stanje tjelesne usredotočenosti u svakom trenutku, te istovremeno praćenje poruka tjelesnog sustava za balansiranje. Uspostava ravnoteže i u najzahtjevnijim situacijama omogućava minimalno trošenje energije. U svakom dovoljno otvorenom pojedincu, postoje svi potrebni resursi za pokretanje unutrašnje promjenu. Ako smo svjesni da osim vlastite dijelimo i zajedničku stvarnost, onda nije teško prepoznati što nas povezuje. Obraćanjem pozornosti na svoje misli uključujemo ili isključujemo svoju svijest prema samoostvarenju i zajedničkoj viziji.