O djeci

Djeca budućnosti rođena su na Planetu koji je još uvijek ukorjenjen u prošlosti. Ova djeca nisu sretna što nasljeđuju planet na komeraste strah, neizvjesnost i koji je krajnje zagađen pohlepom, licemjerjem, prijevarama i nasiljem. Premda je od uvijek bilo posebno senzibilne i nadarene djece, u posljednje vrijeme primjećujemo pravu “najezdu” malih genijalaca. Znanstvene studije u svijetu prate učestalije javljanje djece koja izlaze izpostojećih uobičajenih okvira u posljednjih 40 godina.
Ovisno o vremenu u kojem su rođena, do sada je  izvršena  podjela u 5 generacija. Specifičnosti svake generacije mijenjaju se svakih 10 godina. Svaka generacija ima posebne osobine, i vremenski okvir u kome osobe ulaze u krizno razdoblje života tzv. godine buđenja. Svijest djece koju zovemo indigo djeca karakterizira jasnoća i odlučnost u djelovanju. Imaju visok osjećaj samopoštovanja i jak integritet. Čitaju ljude kao otvorenu knjigu, brzo primjećuju, vide skrivene namjere i kad ih osobe nisu svjesne. Sve nejasnoće i skrivene namjere majstorski, intuitivno naslućuju i vješto preokreću situaciju u svoju korist. Svaki pokušaj i najsuptilnije manipulacije njima ponašanjem neutraliziraju te odlučno djeluju bez obzira što njihovo djelovanje može činiti zbrku. Tako koriste svaku neravnotežu da uravnoteže i neutraliziraju sve skrivene sadržaje. Upravo iz ovih razloga roditelji - odgajatelji - nastavnici ove djece često imaju “glavobolje” i vrtešku u “začaranom krugu”.  

“Možemo li reći da su osim izuzetne darovitosti ova djeca istovremeno ugrožena samim rođenjem na Planetu koji se trenutno nalazi u svojoj najdubljoj ukorjenjenosti u materijalizmu, ujedinjenom u jedinstvenoj trci za novcem”

  Osjeća li Vaše dijete da je “drugačije” (taj osjećaj odvaja ga od drugih) ili se povlači ili se nameće drugima. Ako smo svjesni da povlačenje vodi u nesigurnost, tjeskobu, a nametanje u oblik fine tiranije i ovladavanja drugima, bit će nam jasno :

  • dijete se osjeća “drugačije” i ponašanjem kompenzira osjećaj nesigurnosti

Budimo oprezni! Svatko bi htio da je njegovo dijete posebno. Ne stavljajmo na dijete teret posebnosti jer on koči prirodni razvoj. Oprezno koristite svako poistovjećivanje, etiketiranje i prosuđivanje koje kaže da je dijete ili «zatajilo» ili je različito i posebno pa i sam naziv Indigo dijete. Svako dijete je isto i jedinstveno sa zajedničkom misijom mogao bi to biti put u “buđenje”, smanjenje stresa, uravnoteženje odnosa između Srca i Uma kroz sređivanje kaotičnih obrazaca i emocija. Djeca će nas povesti na put u iskustva bezuvjetne ljubavi i veće odgovornosti za kvalitetu vlastitog života. Naš zajednički zadak je prepoznati sve što u nama ljubav nije jer :

  • ljubav daje mir
  • mir vraća povjerenje
  • povjerenje stvara osjećaj sigurnosti
  • u sigurnosti se znaju granice
  • unutar granica dijete zaštićeno raste emocionalno, mentalno, duhovno

Pustite da ljubav otapa vaše strahove kako bi u djetetu imali mudrog suradnika Pomozimo mu da se ne osjeća odvojeno od drugih.