Indigo generacije

Premda je oduvijek bilo posebno senzibilne i nadarene djece u posljednje vrijeme primjećujemo pravu “najezdu” malih genijalaca. Čini se da su se indigo djeca počela učestalije javljati posljednjih 40 godina. To naravno ne znači da su sva djeca rođena u tom periodu indigo djeca, ali mnogi autori tvrde da od 1996. godine na ovamo čak 95% rođene djece spada u tu kategoriju (prema EASC-u).

Autorica L. Johnson sistematično je prišla toj pojavi podjelivši indigo populaciju na nekoliko generacija, ovisno o vremenu njihova rođenja. Pa tako ona razlikuje 5 indigo generacija te svakoj od njih pripisuje posebne osobine, specifičnost auričnih ovoja kao i vremenski okvir tvz.Godina Buđenja.

Prva generacija indigo djece rođena je između 1958-1968.godine.

Autorica ih naziva Alfa generacijom. Karakterizira ih plavo-zeleno-ljubičasti zaštitni sloj aure, najčešće maskiran mentalnom ili ljupkom okerom (radi se o bojama slojeva aure). Ti im ovoji služe kao svojevrstan štit, ugrađena zaštitna sklopka koja ih štiti od pretjeranih podražaja i vanjskih utjecaja i omogućava im postepeno otkrivanje i razvijanje indigo potencijala. Istovremeno su im ti ovoji pomogli da se uklope u uobičajenu populaciju svog vremena koja još nije bila spremna za potpunu manifestaciju njihovih stvarnih sposobnosti. Iako se takva osoba još od djetinjstva osjeća drugačijom, kao da ne pripada obitelji, mjestu, zemlji ili vremenu u kojem se našla, i vjerojatno primjećuje svoju iznimnu senzibilnost i neke posebne darove, razlozi te izdvojenosti su joj nejasni i obično ih odbacuje ili racionalizira.

Tek kad dovoljno mentalno sazrije da bi se mogla nositi sa svojim darovima, doživljava iskustvo.Mračne noći Buđenja, ili kako to Lori Johnson naziva- razdoblje Saturnova Povratka.Za ovu indigo generaciju taj se proces odvija između 1986-1996.godine. Točnije, za svaku indigo osobu Razdoblje Buđenja započinje u njenoj 28. ili 29. godini života. Dužina tog procesa može varirati, ali obično traje 7 i pol godina. Taj povratak k Sebi, i svojoj životnoj Misiji zna biti zaista težak. To je razdoblje puno zamki i problema, prepreka, bolesti, životnih teškoća i izazova koje služi za skidanje maski i privida, za otkrivanje njihovog istinskog potencijala i povratak k Sebi. Kasne tridesete su razdoblja oporavka i procvata psihičkih sposobnosti.Do tih je godina osoba imala dovoljno vremena da iskuša, testira, istanča svoju intuiciju i nauči vjerovati svojim psihičkim sposobnostima, ali sad se njena moć i sposobnosti još produbljuju (jasna i nepogrešiva intuicija, snažno unutarnje vodstvo i komunikacija s duhovnim svijetovima, uvid u misli, osjećaje i namjere drugih ljudi, pristup paralelnim razinama stvarnosti, istinski uvid u prirodu Vremena, svakodnevni sinkroniciteti, i mnogi drugi intrigantni darovi.) U tridesetima se kristalizira i izuzetna iscjeliteljska moć ove kategorije ljudi (Reiki i slične alternativne tehnike su posebno bliske Indigovcima svih generacija). Alfa generacija indiga je već izišla iz faze buđenja, a neki od njih danas prelaze u svoju Oktarin fazu što znači razdoblje ekstremne senzibilnosti i još veće sposobnost uvida. Sudeći po Lorri Johnson tek tada (u 40-tima) počinje prava zabava! Više o tom procesu moći ćete pročitati u poglavlju Skidanje velova: Tranzicija iz Indiga u Oktarin, koje je u pripremi.

Druga indigo generacija ili Beta Generacija je ona rođena između 1968-1978.

Ova je generacija također došla na svijet sa svojim zaštitnim štitom tj. s plavo-zeleno-ljubičastim ovojem u auri. Razlika je u mentalnom okeru, koji se kod ove generacije ne može primjetiti. Razdoblje Buđenja Sposobnosti za ovu generaciju je period od 1996-2006. Početak tog procesa je i dalje za većinu u 28. ili 29. godini za svaku osobu te generacije. Danas je dio Alfa Indiga u toj fazi Buđenja što znači da polagano postaju svjesni svojih sposobnosti i prisjećaju se svoje životne Misije.

Jako se rijetko događa da osoba potpuno osvjesti svoju Misiju i sposobnosti prije 30-te godine, stoga budite strpljivi prema sebi.

U tom periodu blijede i nestaju zaštitni aurični slojevi i osoba se često može osjećati ogoljeno, ranjivo i slomljeno, prolazi kroz snažne procese čišćenja na fizičkoj i psihičkoj razini, te misli da ludi. Budite nježni i blagi prema sebi, povjerite se bliskim osobama, potražite stručnu pomoć ako je potrebno (ali nastojte izbjeći medikamente), potražite društvo sebi sličnih-oni vam mogu pružiti podršku i suosjećanje koje vam je sad tako potrebno. Iznad svega, razvijajte svoju intuiciju i vjerujte svom unutarnjem vodstvu. Svi odgovori su u vama! Ovo što vam se čini ludilom i bezdanom će proći – a na drugoj vas strani čekaju čuda!

Specifična karakteristika Alfa i Beta generacije je njihov izuzetno mladolik izgled- sve do starije dobi izgledat će znatno mlađi od svoje “stvarne” kronološke dobi, a većina će i živjeti znatno duže od svojih vršnjaka. Pravu indigo zrelost i ova će generacija indiga, kao i ostale, doživjeti tek u četrdesetima.

Gama Generacija je treća generacija indigovaca, rođena između 1978-1988.godine.

Ovo je prva generacija s minimalnim zaštitnim ovojima. Ako uopće imaju štit on je uglavnom ljubičast, katkad s naznakama Kristalne ili Oktarin. Upravo je ova generaciju najčešće dijagnosticirana kao djeca s poremećajima u ponašanju ili s nekim oblikom hiperaktivnosti. Razdoblje Buđenja za ovu generaciju će biti između 2006-2016. godine, tj. u njihovim kasnim dvadesetima. U Oktarin fazu, također prelaze početkom četrdesetih.

Delta Generacija je četvrta generacija indigo djece.

Ovo je prva generacija “čistih” indigovaca-tj. njihove su aure čiste izražajne indigo plave boje, bez ikakvih obojenih zaštitnih slojeva.

Iznimno, neki među njima mogu imati kameleonski Oktarin ovoj. Sve to znači da je ova generacija ekstremno senzibilna i da im je podrebna vaša pomoć i podrška kako bi zaista pronašli sebe. Ova je grupa među najizraženijim hiperaktivcima i vjerojatno “izgaraju” u pretjeranoj stimulaciji i vrištavim podražajima modernog svijeta. Tu spadaju indigo djeca rođena između 1988-1998. Stvaranje tihe mirne oaze za vaše indigo dijete biti će puno prikladnija od propisivanja silnih lijekova za smirenje i stabilizaciju (što je trenutno vrlo “popularno” u Americi). To uključuje korištenje dubokih, toplih boja u njihovom okruženju (najbolje plavih i ljubičastih tonova), korištenje umirujućih zvukova i sporih ritmova, izbjegavanje velikih gužvi i visokih temperatura. Gledanje TV-a svedite na minimum, a po mogućnosti uklonite električne instalacije i aparate iz prostora u kojem dijete spava i najčešće boravi. Ove iste preporuke umiriti će i svako uznemireno Indigo dijete. Što češći boravak u prirodi, penjanje po stablima ili ležanje u travi prave su blagodati za vašeg malog Indigovca. Usklađivanje s ritmovima prirode vraća im nutarnju ravnotežu i mir. S obzirom da će ova grupa indigovaca imati izuzetno težak pubertet i vrlo vjerojatno će biti sklona zlouporabi droga i alkohola te suicidalnom ponašanju-slijeđenje ovih smjernica biti će djelotvorna prevencija riskantnih oblika ponašanja. Pomozite djetetu da pronađe oslonac u sebi. Više konkretnih smjernica o odgoju takvog i ostale indigo djece možete pročitati u poglavlju Savjeti za roditelje Indigo djece, koje je u pripremi.Razdoblje Buđenja za ovu generaciju biti će od 2016-2026. godine-tj. u njihovoj 28. ili 29. godini.

Peta generacija Indigovaca, nazvana Omega Generacija uključuje djecu rođenu u rasponu od 1998-2008.

Sudeći po tvrdnjama Lorri Johnson ovo će biti posljednja generacija “čistih” indigovaca. Ova će generacija vjerojatno imati još veće probleme u prilagodbi okruženju, a često će proživjeti ekstremno teško djetinjstvo. Među ovom djecom postoji opasnost od teških oboljenja i povlačenja od vanjskog svijeta poput autizma ili Aspergerova sindroma, a među njima je i velika stopa smrtnosti. Rezultat je to njihove ekstremne senzibilnosti i preranog razvoja Kristalnih tj. Oktarin obilježja. Mnogi od njih će se roditi kao djeca Indigo roditelja, a neki će čak sami biti reinkarnacija rano preminulih Alfa i Beta Indigovaca. Ovisno o lokalnim uvjetima i individualnim značajkama ova će generacija svoj Saturnov Povratak proživljavati između 2026–2036. Nakon 2036. godine naglo će opasti dolazak indigo djece na svijet, i dalje će se rađati ali znatno rjeđe.

*Napomena: Ovi vremenski okviri su relativni – ako ste rođeni prije 1958. to ne isključuje mogućnost da spadate u indigo populaciju. To samo znači da je oko vas jako malo vama sličnih. Isto tako vaš period Buđenja može doći ranije nego je navedeno za vašu generaciju. I ne zaboravite – Vi stvarate svoju sudbinu – radom na sebi i svjesnošću možete zaobići mnoge neugodnosti i prepreke na svom putu, ali i ubrzati i produbiti svoj rast.